Quando vengo a Joure sono due i ristoranti che prediligo: ‘t Plein e De Jouster Toer. Il proprietario della prima location mi ha informato di averlo venduto. Peccato. Così ho optato per il successivo che conosco benissimo. Elegante. Raffinato. Tutto bianco e nero. La cosa particolare sono queste gigantografie che raffigurano il paese agli inizi del 900. Come sempre c’è lui: un maitre alto 1,90, tanto cordiale quanto affascinante: si ricorda di me e viene incontro per salutarmi. Un vero gentleman. Una cucina saporita e leggera. Piatti colorati e genuini. Ottimo anche l’ Irish coffee. Torno sempre molo volentieri in questo piccolo paese non solo per il suo splendido corso ma anche perché in Frysland la gente è molto affabile e gentile.
When I come to Joure there are two restaurants that I prefer: ‘t Plein and De Jouster Toer. The owner of the first location informed me that he sold it. Sin. So I opted for the next one that I know very well. Elegant. Refined. All black and white. The particular thing are these blow-ups that depict the country at the beginning of the 900. As always there is him: a maitre high 1.90, as friendly as fascinating: he remembers me and comes to greet me. A true gentleman. A tasty and light cuisine. Colorful and genuine dishes. The Irish coffee is also excellent. I am always happy to come back to this small town not only for its splendid course but also because in Frysland people are very friendly and kind.